Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Κρέμα για καταπολέμηση της Κολπίτιδας

Το καλοκαίρι ήρθε.. 

Και δυστυχώς πολλές γυναίκες είναι ευαίσθητες στο θέμα της κολπίτιδας που συνήθως δημιουργείται απο μύκητες που υπάρχουν στην άμμο στις τουαλέτες των beach bar κλπ... 

Ας δούμε όμως τι είναι η κολπίτιδα 

Εμείς λοιπόν δημιουργήσαμε μια κρέμα ειδική για την κολπίτιδα 
Περιέχει γιαούρτι κατσικίσιο , υσσωπο , χαμομήλι σπαθόλαδο 

Το γιαούρτι περιέχει γαλακτοβάκιλλους ο ύσσωπος και το χαμομήλι είναι αντισηπτικά και το σπαθόλαδο βοηθάει στην θεραπεία.. 

Κάναμε ειδική ερεύνα και η κρέμα δεν αλλάζει το Ph του κόλπου και βοηθάει στην θεραπεία των κολπίτιδων 


Ως κολπίτιδα αναφέρεται η φλεγμονή του κόλπου, κατάσταση αρκετά συχνή και ευκόλως θεραπεύσιμη, στις περισσότερες περιπτώσεις" επισημαίνει ο μαιευτήρας γυναικολόγος Θάνος Παράσχος και τονίζει πως "η σωστή υγιεινή του κόλπου είναι απαραίτητη αν θέλουμε να αποφύγουμε την κολπίτιδα και όλα τα δυσάρεστα επακόλουθά της".

Πώς όμως μεταδίδεται;
Η κολπίτιδα μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες μεταξύ των οποίων φυσικά και η σεξουαλική επαφή ή η μακροχρόνια χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων. Εκείνο λοιπόν που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να  επισκεφθείς τον γυναικολόγο σου που θα διαγνώσει το είδος της κολπίτιδας. 

Ανάλογα με τον υπεύθυνο μικροοργανισμό, μπορούμε να διακρίνουμε τις εξής κατηγορίες κολπίτιδας.

1. Τριχομοναδική κολπίτιδα. Οφείλεται σε ένα παράσιτο, την τριχομονάδα. Η τριχομονάδα βρίσκεται στο 20% περίπου των γυναικών, χωρίς να εμφανίζει συμπτώματα κολπίτιδας. 
- Συμπτώματα: Οταν εμφανιστεί τριχομοναδική κολπίτιδα, παρατηρείται λεπτόρρευστη δύσοσμη έκκριση, κιτρινοπράσινου χρώματος, συχνά αφρώδης, που συνοδεύεται από ερυθρότητα και φαγούρα. 
- Πώς μεταδίδεται; Στις πιο πολλές περιπτώσεις, η τριχομονάδα μεταδίδεται με την σεξουαλική επαφή. Μπορεί όμως μια γυναίκα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, να μολυνθεί από τουαλέτα ή από χρήση προσωπικών ειδών που έχουν μολυνθεί από πάσχον άτομο.
Ποια είναι η θεραπεία; Η τριχομοναδική κολπίτιδα θεραπεύεται με φάρμακα δραστικά έναντι των τριχομονάδων. Η θεραπεία απευθύνεται συνήθως και στους δύο σεξουαλικούς συντρόφους, εφόσον βεβαίως αυτό είναι εφικτό. 

2. Μυκητιασική κολπίτιδα. Συνήθως είναι υπεύθυνος ο μύκητας Candida albicans για αυτό ονομάζεται και Καντιντίαση
Συμπτώματα: Φαγούρα και έκκριμα λευκού χρώματος. 
Πώς μεταδίδεται; Οι μυκητιασικές κολπίτιδες είναι συχνές σε γυναίκες που πάσχουν από διαβήτη, σε εγκυμονούσες, σε γυναίκες που λαμβάνουν αντιβιοτικά ευρέος φάσματος ή κορτιζόνη, καθώς και σε πάσχουσες από σιδηροπενική αναιμία.
Ποια είναι η θεραπεία; Οι μυκητιασικές κολπίτιδες θεραπεύονται με φάρμακα χορηγούμενα τοπικά (κολπικές κρέμες και κολπικά υπόθετα) ή σκευάσματα χορηγούμενα από το στόμα. 

3. Βακτηριδιακή κολπίτιδα. Ο τύπος αυτός κολπίτιδας οφείλεται σε διάφορους μικροοργανισμούς με συχνότερο την Gardnerella vaginalis που ενοχοποιείται για το 95% των περιπτώσεων. Πάντα, όμως, η βακτηριδιακή κολπίτιδα οφείλεται σε πολλούς ταυτόχρονα μικροοργανισμούς. 
Συμπτώματα: Αρκετές γυναίκες δεν έχουν συμπτώματα. Σε άλλες περιπτώσεις, το κολπικό έκκριμα είναι λιγοστό, γκριζόλευκο, με δυσάρεστη οσμή ψαριού. 
Πώς μεταδίδεται; Η βακτηριακή κολπίτιδα θεωρείται σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και συχνά συνυπάρχει με τριχομοναδική ή μυκητιασική κολπίτιδα. 
Ποια είναι η Θεραπεία; Yπάρχει και τοπική θεραπεία, αλλά συνήθως χρησιμοποιούνται από του στόματος αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα.


Πηγή http://www.tlife.gr/Article/healthandfitness-kolpitida/0-57-20504.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου